Teaterdags!

Hej! Jag sitter på bussen påväg in till stan med Joel nu. Vi ska inom pistachia och köpa med oss lite gott innan vi går till teatern :)
Jag hann inte fota några bra bilder innan jag stack men här kommer en mobilbild iallafall. Har min "varnliga sminkning" , min snabba. Brun globskugga, vit kajal och eyeliner :)

Ha en trevlig lördag!


Tutorial - Smokeyblue

Du behöver; en ljusblå/silvrig skimrande ögonskugga, en mörkblå och en svart, eyeliner, kajal och mascara.
HÄR kan du se vad jag har använt!







Godnatt!

Tittar in och säger godnatt (för att jag älskar min blogg och alla anonyma besökare ;) och sov gott! Imorgon blir det nog inte mycket bloggning. Först jobb och sen teater med min fina pojk. Men jag har gjort ett tidsinställt inlägg åt er, så kika in här vid lunch :) Puss! ♥


Dagens makeup - Smokeyblue

Heej :)
Har redan snart varit uppe i tolv timmar, inte likt mig :p men är fortfarande pigg. Var dock påväg att somna på Väla i förmiddags haha. Jag och Frida var på H&M halv åtta, käka frukost som vi blev bjudna på och sen shoppade vi loss! Kunde såklart inte hålla mig i från sminkavdelningen HELT så det blev ett nagellack, en eyeliner och en mascara därifrån.
Nu ska jag umgås med vänner och njuta av vårvädret, men blir sängen tidigt ikväll med, jobb imorgon. Ja, faktiskt. Inte ofta jag skriver det, men imorgon ska jag jobba iallafall.

Daaagens mejk fick bli blåsotat. Var tvungen att testa en gammal skugga från Peggy. Kommer upp en tutorial på denna ikväll eller imorgon :)
Ha en underbar fredagskväll mina vänner!

Det här har jag använt:
Foundation: Fit me, 250 sun beige - Maybelline
Concealer: Cover makeup trio - Färg
Puder: Transparent löspuder, fudge - Färg
Bryn: (ögonskugga) Peppar - Färg
Shading: (ögonskugga) Honoung + nougat - Färg
Rouge: Aprikos - Färg
Ögonskuggor: Gloss puderskugga, silver blue - Färg, Ombre á paupiéres - Peggy sage & Kaffe - Färg
Eyeliner: Dipliner, black - H&M
Mascara: Voluminous x5, Carbon black - Lóreal
Läppar: Läppstift från Nivea, står tyvärr bara nr 71 på.
+ Elfs facespray i hela ansiktet för att sminet ska "smälta in" och sitta bättre



Hallonröda naglar

Hej.
Har haft fullt upp idag, varit ute i vildmarken (höhö) och fotograferat en massa djur, tvättat, städat och varit iväg och dansat. Nu ska jag faktiskt lägga mig för imorgon ska jag till H&M's vip-shopping med frukostbjudning klockan halv åtta!

Naglarna är lackade (och nerbitna) med ett hallonrött lack från H&M :)


En fråga till er

Har sett väldigt mycket reklam om denna produkt och även läst om den i senaste Vecko Revyn, och den ska ju tydligen vara helt fantastisk och ge mega volym i håret. Det är alltså ett torrschampo, så mycket vet jag. Men jag har aldrig använt ett torrschampo innan, men har fattat det som att det är till för att slippa tvätta håret? haha, Men det ger tydligen också volym, eller? Har någon av er testat denna produkten?


ca. pris 50 :-


Dagens makeup - Mocca

Hellu!
Idag har jag knappt vatt hemma alls, därav ingen bloggning. Dagen började med träning, och efter jag gjort vid mig sen så drog jag och älskling till Kakboden och lunchade med Caroline. Sedan blev det trapp-träff hos Lisa haha. Jag, Joel, Marta, Lisa & Richard, satt och snackade ett tag och tog en öl. Nu ligger jag i soffan o har kollat finalen av Sveriges Mästerkock och Kjelles smakresa, mysigt med matprogram :)
Ska försöka fixa en tutorial snart, något speciellt ni vill se?

Det här har jag använt:
Foundation: Fit me, 250 sun beige - Maybelline
Concealer: Cover makeup trio - Färg
Puder: Transparent löspuder, fudge - Färg
Bryn: (ögonskugga) Peppar - Färg
Shading: (ögonskugga) Honoung + nougat - Färg
Rouge: Aprikos - Färg
Ögonskuggor: Khaki gold - Make up store, Mocca - Tikei
Eyeliner: Eyeliner, svart - Färg
Mascara: Hypnose Doll eyes - Lancôme


Dagens makeup - Aprikos

Heeelloj.
Picasa har fått en ny uppdatering, så jag lekte lite där och fick fram dessa rundade kanterna på bilderna, fast man ser dock hörnen lite men aja. :)
Stråååålande sol idag! Det första vi gjorde när vi vaknade var att gå ner o tända grillen haha. Grillat till frukost, det är inte dåligt det! Snart är det dags för spanska i vanlig ordning .. det börjar bli jättesvårt nu.

Det här har jag använt:
Foundation: Fit me, 250 sun beige - Maybelline
Concealer: Cover makeup trio - Färg
Puder: Transparent löspuder, fudge - Färg
Bryn: (ögonskugga) Kakao - Färg
Shading: (ögonskugga) Honoung + nougat - Färg
Rouge: Aprikos + Linnea - Färg
Ögonskuggor: 120 warm & dark palette - Kosmetikan
Eyeliner: Eyeliner, svart - Färg
Kajal: Liquid effect pencil, black fire - Isadora
Mascara: Hypnose Doll eyes - Lancôme


Tog två snygga bilder på Mika idag


Dagens makeup - Let the earth shine

HEEJ! Nu har jag uppdaterat gårdagens inlägg om modellering med massor av bilder, kanske underlättar hehe så kika lite längre ner igen :)
Idag blev det träning på morgonen och sedan har vi handlat, lagat mat och städat här hemma. Nu ska jag iväg och träffa Mika en sväng och såhär ser jag ut idag, ögonskuggan från gina och håret uppsatt i en slarvig knut med donuten :)

Det här har jag använt:
Foundation: Fit me, 250 sun beige - Maybelline
Concealer: Cover makeup trio - Färg
Puder: Transparent löspuder, fudge - Färg
Bryn: (ögonskugga) Kakao - Färg
Shading: (ögonskugga) Honoung + nougat - Färg
Rouge: Granatäpple - Färg
Ögonskuggor: Earth - Gina Tricot, kaffe - Färg längst in vid fransarna
Mascara: Hypnose Doll eyes - Lancôme
Läppar: Nudeblandning + puder för att få det matt


Klubberbjudande på Kicks

Jag fick hem Kicks tidning för nån dag sen och just nu har dom några bra klubberbjudande som jag tänkte tipsa er om.
Make up stores Cover all mix, den perfekta concealern som döljer allt. Ord. pris 265 kr nu 30 % rabatt. Det är även 20 % rabatt på Lancômes nya nagellack Vernis in Love, ord. pris 170 kr. Och dessutom 25 % rabatt på alla mascaror från Max Factor. :)
Det ända som behövs är att vara medlem, det är ni väl? Det kostar ingenting och det ända man visar är sitt leg.


Forma ditt ansikte med skuggor

Tänkte gå igenom och berätta om modellering för er. Modellering = formar ansiktet med skuggor. Detta gör man efter man lagt sin bas. (foundation + puder) Då ser jag ut som på före-bilden längst ner, väldigt platt och tråkig. Basen jämnar ut din hudton och ger dig en platt matt yta att jobba på. Eftersom den täcker/tonar ner alla skuggor i ansiktet så måste vi sminka dit dom igen, och det är nu vi kan trolla ;) 



Såhär modellerar jag mitt ansikte:

1. Shading - Återställer de naturliga skuggorna. Använder en gråbrun skugga (ska vara lite mörkare än din hudton) och en snedskuren rougeborste. Suger in kinderna så jag ser kindskuggan och placerar borsten i "håligheten" och tonar skuggan uppåt. Färgen ska vara starkast längst ner. Fixar även till en käkskugga med samma borste. Sedan tar jag en stor fluffig ögonskuggspensel och skuggar lätt under brynbenet.



2. Dustning -
 Förminskar och trycker in, och kan bara läggas på neutrala partier i ansiktet där det inte slår någon skugga såsom; panna, haka, kind & käke. Många använder solpuder som dustning och det kan man absolut, men som sagt - använd det rätt. Man ska använda sig av en rödbrun ton, men man får såklart anpassa den efter sig själv. Jag använder tre färger från märket Färg - Honung, Knäck & Kola och en stor puderborste. Jag börjar vid käken och jobbar i lätta snabba cirkelrörelser upp mot kindbenet. Sedan lite på tinningarna för att trycka ihop ansiktet och för att smalna av min näsa lite så dustar jag med en stor ögonskuggspensel från näsryggen rakt ner mot kinderna. Viktigt att tona ut färgen så det inte blir för skarpa kanter. Gör detta på båda sidorna hela vägen upp mot brynen och ner på näsvingarna. Mitt på näsryggen lägger jag sen en ljusare skugga. (Highlight) Tillsist dustar jag med puderborsten nerifrån på halsen och upp under hakan.



3. Highlight - Förstorar/tar fram. Alla ljusa färger är highlight, vitt puder till skimmer. Och highlightar gör man på partier som kindbenet upp till tinningen, pannan, inre vrån av ögat, brynets högsta punkt, amorbågen och näsryggen. Men allt beror ju på hur ditt ansikte ser ut och vad det är du vill framhäva. Jag använder en matt ljus skugga, Grädde - Färg, och en rougeborste och highlightar näsryggen upp i pannan, (eftersom jag har en så liten panna) kindbenet, under ögonen och under brynets högsta punkt.



Jag hoppas ni har förstått lite mer av modellering nu, har ni några frågor om detta som jag missat att förklara eller som ni bara inte förstod så kommentera i detta inlägget så ska jag svara på dom sen. :)

Have a mint

Såhär ser lacket ut på. Snyggt tycker jag! Men lite väl rinnigt, blev inte alls jämt först. Krävs 2-3 lager för täckning. Får se hur länge det håller.
Have a mint heter det, 39 kr på Gina Tricot.


Godmorgon klockan 17?

Heejsan på er! Yeey vad många besökare jag hade igår :D ROLIGT! Mår ni braaaaa? Jaaa!
Hade en så jäkla rolig utekväll igår. Det började med god mat och dricka på Mogwai med Frida, Emelie & Emmelie. Sedan drog jag o Madde till Monky och dansade oss svettiga natten lång! Stod inte stilla en sekund haha :) Det var ett bra ställe, men det hade kunnat vara bättre. Större, och även spelat reggaeton istället för bara dancehall. Men, det får duga.

Får se hur mycket jag orkar blogga idag .. ska slänga upp en bild på lacket från Gina Tricot iallafall. Sen blir det bara soffläge ikväll. Skööönt!


en bild jag tog förra helgen.


Dagens makeup - Sweet kiss

Körde på glosset från Gina, skit snyggt och känns bra på också! Får se hur det håller under kvällen, har med det i väskan såklart :)
Nu ska jag ta bussen in till stan där vi ska fira min vän Frida som fyller år imorgon. Det blir middag och några drinkar på Mogwai och sen ska jag ut och dansa! Vad hittar ni på ikväll?

Det här har jag använt:
Foundation: Fit me, 250 sun beige - Maybelline
Concealer: Cover makeup trio - Färg
Puder: Transparent löspuder, fudge - Färg
Bryn: (ögonskugga) Kakao - Färg
Shading: (ögonskugga) Honoung + nougat - Färg
Rouge: Aprikos - Färg
Ögonskuggor: Choklad - Färg
Eyeliner: (ögonskugga) Kaffe - Färg
Kajal: Liquid effect pencil, black fire - Isadora
Mascara: Lash Architect 4D, black - Loréal
Läppar: Sweet Kiss - Gina Tricot


Ögonskugga & Gloss från Gina Tricot

Här kommer swatches på läppglosset och ögonskuggan som jag köpte igår. Jag gillar färgen på glosset starkt! Hoppas det är lika snyggt på :) Ögonskuggan är väl som priset, billig. Självklart funkar den med High tech lighter under, men då är det inte själva skuggan som är bra utan det är HTL som gör jobbet, utan den hade jag aldrig kunnat använda skuggan överhuvudtaget. Åter igen en hyllning till High tech lightern ;) Med den kan du faktiskt använda billiga skuggor!


Lipgloss 04 Sweet Kiss från Gina Tricot


Eyeshadow 57 Earth från Gina Tricot

Vem är jag?

Goodmorgon! Eftersom min statestik här har ökat en hel del och eftersom jag inte är så bra på att mecka o pilla i kodmallar (eftersom jag förmodligen bara pajjar) eller vet hur man gör för att lägga till denna lilla "Om mig-texten" här i kanten av bloggen så gör vi helt enkelt såhär. Ett inlägg där jag berättar lite om mig själv. Får döpa en kategori till "Om mig" och slänga in det där, kanske kommer det fler inlägg som hör hemma där, hehe.
Ni får givetvis ställa frågor till mig om det är något ni undrar, eller om det är något speciellt ni vill se i bloggen. Bara tjooa till! :)

Jag heter Jennie Lane, är 21 år (snart 22) och bor i en liten håla som heter Höganäs. Jag är utbildad makeupartist men just nu mellan två jobb ;) Här delar jag med mig av mina skönhetstips, tutorials, provar och recenserar produkter och lägger upp massor av bilder. Lite av min vardag kommer också dyka upp här i bloggen. Jag hoppas ni gillar det! Kontakt: [email protected]



20120322

Hej igen!
Jag har haft en mycket trevlig dag med Kija o hennes lille prins. När han hade busat klart på Busfabriken så åkte vi ut till Väla o käkade. Jag handla lite av Gina Tricots nya skönhetsprodukter, kunde inte låta bli haha. Vi får se om det är något att ha. Billiga produkter iallafall, skuggor, lack och läppglans för 39 kr/st. Och mascara och läppstift för 59 kr/st. Skriver mer om dom när jag testat!
Efter Väla så körde vi ner till Impulse Dance Company, där jag dansar, och kollade på när tjejerna började med den nya dancehall koreografin. Skulle börjat med dom idag men får ta igen det nästa torsdag, kommer bli sjukt kul iallafall :)


Finaste Kija & söte prinsen ♥


Dancehall styyle!


Kolla bara vilka söta pincetter?! Vad bara tvungen att köpa dom ju!! hihi

Dagens makeup - Ametist

Nu ska jag springa till bussen för att åka till Busfabriken o möta upp Kija och sen ut till väla! Här kommer dagens mejk :) PUSS

Det här har jag använt:
Foundation: Fit me, 250 sun beige - Maybelline
Concealer: Cover makeup trio - Färg
Puder: Transparent löspuder, fudge - Färg
Bryn: (ögonskugga) Kakao - Färg
Shading: (ögonskugga) Honoung + nougat - Färg
Rouge: Aprikos + Granatäpple - Färg
Ögonskuggor: Vitsippa, Rimblomster, Ametist - Färg
Eyeliner: Cream eyeliner, black - ELF
Kajal: Inliner kajal, 56 blonde - Isadora
Mascara: Lash Architect 4D, black - Loréal


Önskelista

Hallååå!
Jag har nog drömt om shopping för jag vaknade och var så jävla sugen på o handla massa! Både kläder och skönhetsprodukter. Mmmmm. Vilket leder till ångesten att vara arbetslös. Suck! Alltså, dagen började med att sitta o söka jobb och sen kolla saker jag vill ha. Jag fyller ju faktiskt år snart så man kan ju alltid få önska sig, eller hur? ;}



1. Ögonskuggor från MAC, har aldrig testat men har hört bra om dom! 175 kr/st. Kicks.se
2. Moroccan Oil, stärker håret inifrån och de lovar glansigt, friskt och mjukt hår med bättre kvalitét. 339 kr här hittar ni produkten.
3. Dome Blush Brush & Large Mineral Brush från Everyday Minerals, ca. 100 kr/st här!
4. Chocomania produkterna innan dom slutar säljas! Finns på The Body Shop.
5. Essie - Help Me Grow, ett underlack som ska hjälpa naglarna att växa till sitt fulla potential. 145 kr, Kicks.se
6. En prenumeration på Glossybox, en box som kommer en gång i månaden med 5 olika skönhetsprodukter. 139 kr/månaden. Glossybox.se
7. Studio Secrets Smoothing Resurfacing Primer, en omtalad primer som tydligen ska fungera! 179 kr, Kicks.se
8. Mineralfoundation från Tikei, har bara hört bra saker om denna så är väldigt sugen på att testa den! 129 kr, Tikei.se
9. 120 Eyeshadow Palette Happy Color, underbara färger och jag vet att dom är bra! 279 kr, Kosmetikan.se


Dagens makeup - Deep ocean

Ögonskuggan jag har använt idag heter Ocean, och den är lite som havet tycker jag. Kan inte riktigt säga vilken färg den är, blågrön? Jag tycker den ser lite grön ut i vissa ljus, tex. på bilden jag la upp innan när jag sitter ute. Jag vet faktiskt inte heller vad jag tycker om den. Vad tycker ni? :)

Det här har jag använt:
Foundation: Fit me, 250 sun beige - Maybelline
Concealer: Cover makeup trio - Färg
Puder: Transparent löspuder, fudge - Färg
Bryn: (ögonskugga) Kakao - Färg
Shading: (ögonskugga) Honoung + nougat - Färg
Rouge: Aprikos - Färg
Ögonskuggor: Ocean & Blåklocka - Färg
Eyeliner: Cream eyeliner, black - ELF
Kajal: Inliner kajal, 56 blonde - Isadora
Mascara: Lash Architect 4D, black - Loréal


Vårtecken!

Yes, nu är det på riktigt! Vi har haft årets första grillning idag :D Haha, dock en fusk-grillning som Joel sa, vi bara grillade ute men gick in o åt, men ändå. Riktigt mysigt :) Och gud vad gott det är med grillat alltså, muuums!

Mina planer blir aldrig som planerade haha, men har iallafall fotat lite ute idag, och nu ska jag iväg på ett fuego-pass på Friskis innan jag slänger mig i soffan för tvmys! Det kommer upp ett inlägg till sen iaf. Puss!


Godmorgon!

Jag har sovit som en stock till klockan elva, kollat lite jobb på datorn och nu har jag precis duschat o smort in mig i chocomania, nonnoom. Man blir ju chokladsugen {; Nu ska jag göra ve mig och försöka pilla lite med min kamera, hoppas solen stannar hela dagen!! Kommer upp dagens makeup bilder sen! Ha en trevlig dag :)

Bjuder på en härlig vårbild på min finaste kille ♥


DREAM BIG

Här kommer ett inlägg om gårdagen och massor av bilder. Jag fick dock inga bra bilder alls från själva showen, svårt att ta på scen tycker jag. Men iallafall, det var Lisette, Mimmi & Malin som höll i eventet Dream Big som projektarbete och jag, Pernilla (storasyster till Lisette) och fler var där och hjälpte till. Alla pengar som samlades in under kvällen gick till Barncancerfonden.

Det var meningen att jag skulle finnas tillgänglig i sminklogen och fixa till modellerna precis innan de skulle upp på scen men eftersom vi var på plats redan klockan fyra så ryckte vi in och hjälpte till med allt annat som behövdes då tjejerna var jättestressade.
Vi åkte och hämtade upp två komiker från Stockholm (Evelyn & Dominic) på knutpunkten, körde dom till deras hotell och sedan tillbaka till Sunspärlan för att vända och sen hämta upp dom igen. Sedan servade vi dom med dricka och annat och fixade till sittplatserna så alla blev glada och nöjda. :)
Klockan sex var det insläpp och en halvtimmes mingel med snittar, dricka, försäljning av hårprodukter och tävlingar. Sedan drog allt igång med ett föredrag om Barncancerfonden, sång, stand-up & tillsist makeup- och hårvisning.
Tycker att det var jätteroligt att få vara med o hjälpa till, och ni skötte allt skitbra tjejer! :)


Pernilla & jag redo för dagen



två nervösa tjejer! & en mingelbild


Jag kände mig rätt kort brevid Pernilla haha, men vi lekte agenter hela dagen!


Lisette, Mimmi & Malin - duktiga tjejer!


i sminklogen. > och här sitter modellerna nervösa inför showen.


En av komikerna - Dominic


Ny design

Weeei, vad tycks om min nya design? (Kan ni inte se den så tryck F5) Jag är rätt nöjd själv faktiskt, för tillfället. Kommer väl byta header hela tiden men det är inte så lätt när man får mecka i paint haha. :)
Nu ska jag strax iväg till spanskan men ska blogga när jag kommer hem, alltid roligare när man tycker bloggen är fin ;}

Ps. Såg att designen krånglar när man tryckt in sig på en speciell kategori, don't know why. Ser ni det?


Djurbilder som jag har tagit!

Godmorgon!
Börjar dagen med att visa er lite söta hundar och kiiisar som jag har fotograferat. :) Ska iväg på lite ärenden nu. I eftermiddag är det spanska, men ska försöka hinna blogga om något roligt också.  


lille söte enzo


min lille miisan


sötaste snuffie


haderajjan lille kise


och lille freja

Dagens makeup - Bronzin gold

Puuh! Nu ligger jag utslagen i soffan haha. Det har varit en rolig och spännande dag där inget blev som vi hade tänkt oss. Nog mest för att vi inte hade tänkt oss så mycket :P Berättar mer om det i ett annat inlägg med bilder och så. Här kommer bara dagens försenade makeup. Väldigt dåliga bilder på denna dock. De två första är tagna i badrumsljus och närbilden på ögonen tog jag med blixt nu när jag kom hem.

Det här har jag använt:
Foundation: Fit me, 250 sun beige - Maybelline
Concealer: Cover makeup trio - Färg
Puder: Transparent löspuder, vanilla - Färg
Bryn: (ögonskugga) Kakao - Färg
Shading: (ögonskugga) Honoung + nougat - Färg
Rouge: Aprikos - Färg
Ögonskuggor: 120 warm & dark palette - Kosmetikan
Eyeliner: Colorful eyeliner, black - Isadora
Mascara: Lash Architect 4D, black - Loréal


med blixt, nu ikväll.


Påväg till ett välgörenhetsevent!

Hejsan!
Sitter just nu i bilen påväg till Sundspärlan där några kompisar ska hålla i ett välgörenhetsevent för Barncancerfonden ikväll. Och jag ska hjälpa till i sminket. Pernilla som jag åker med kom hem till mig halv två för att vi skulle göra ve oss tillsammans men vi pratade för mycket så jag hann varken blogga eller ta bilder. Ska ta massa bilder under dagen så hörs vi sen :)

PUSS

image description


Gårdagens partylook

Igår blev det fest och utgång och då körde jag på sotade ögon. Använde dock inte kolsvart utan jag valde en eyedust-skugga från Make up store som är en brun/svart skugga som skiftar lite i guld. Svårt att förklara men den är sketasnygg! Denna fick jag i julklapp av frida, så tack än en gång :)

Vilken sorts sotade ögonen gillar ni mest? Kolsvart runt hela, lite ljusare svart/grått, eller kanske bara en sotig eyeliner och kajal? Det är så olika vad man tycker om och är van vid. Kanske ska göra en tutorial på en sotning, men vilken sort vill ni se?

Det här har jag använt:
Foundation: Fit me, 250 sun beige - Maybelline
Puder: Transparent löspuder, vanilla - Färg
Bryn: (ögonskugga) Kakao - Färg
Shading: (ögonskugga) Honoung + nougat - Färg
Rouge: Aprikos - Färg
Ögonskuggor: Devil dust - Make up store + lite kaffe - Färg
Eyeliner: Colorful eyeliner, black - Isadora
Kajal: Liquid effect pencil, black fire - Isadora
Mascara: Lash Architect 4D, black - Loréal
Läppar: Lipgloss från H&M som doftar melongodis, nomnoom :D



Rengöring av penslar

God kväll!
Denna helgen har det hänt mycket, därav dålig uppdatering. Nästan skönt att det är måndag imorgon! Jag har precis tvättat ett gäng med penslar och borstar. Det är nog det tråkigaste som finns, men också det viktigaste.

Syntetpenslar som man använder till feta/blöta produkter, såsom foundation, concealer, krämskuggor, läppglans osv, ska man egentligen tvätta varje dag med ljummet vatten och diskmedel som löser upp fettet. Andra borstar och penslar som är gjorda på äkta hår räcker det med att tvätta en gång i veckan, med shampo. När du använt dom en dag kan du sprita dom med en penselsprit som man sprutar på borsten och drar runt på ett papper tills färgen är borta. Finns på Kicks för 59 kr.
Många tror att det sliter på borstarna när man tvättar dom men tvärtom, det är när du inte tvättar dom som dom slits, blir toviga och ihoptryckta. Efter en tvätt blir dom som nya igen, och håller mycket längre :)

Det ni gör är att ta lite diskmedel eller shampo (beroende på penselns hår) i handflatan och "måla" sedan i handen i cirklar, skölj med ljummet vatten och upprepa tills penseln är ren. Slå dom mot sidan på pekfingret för att få bort allt vatten och få ut stråna och lägg dom sedan ner på en handduk för att torka. Låt dom inte stå upp och torka, då är det risk för att vattnet rinner ner och lossar både på skaftet och hårstråna.


Det första längst ut är min spatel, som jag tar upp alla feta produkter med. Tandborsten borstar jag brynen med ;P


17 mars

Hello!
Jag e näästan klar med en ny design :D Ska bara fixa en snygg header med .. det är nästan svårast haha. Men ja, vi får väl se när den dyker upp här, förmodligen nästa vecka!

Bilder från systemkameran tagna med mobilen haha, kommer bättre bilder imorgon, men e på språng som vanligt. Tjooop!

image descriptionimage description


Dagens makeup - Colorful

Wei, fick bli en färgglad makeup idag. Jag hann precis ta de här bilderna innan batteriet på kameran börja blinka. Har jag fotat så mycket redan? Haha. Aja, lika bra att ladda det till imorgon :)

Det här har jag använt:
Foundation: Fit me, 250 sun beige - Maybelline
Concealer: Cover makeup trio - Färg
Puder: Transparent löspuder, vanilla - Färg
Bryn: (ögonskugga) Kakao - Färg
Shading: (ögonskugga) Honoung + nougat - Färg
Rouge: Aprikos - Färg
Ögonskuggor: Mandarin, Nyponros & Björk - Färg
Eyeliner: (ögonskugga) Kaffe - Färg
Mascara: Lash Architect 4D, black - Loréal
Läppar: Star gloss, 19 - Beyu
ögonskugga "björk" på vattenlinjen som kajal



Today's to-do

Tjeeenamoss!
Har varit på ungattack (för sista gången, yey) och sen varit och tränat. Skönt att ha det gjort idag med! Har varit duktig med träningen denna veckan. :) Nu ska vi se vad jag ska göra idag ..

1. Göra ve mig
2. Tvätta alla penslar
3. Ut och fotografera (?)
4. Blogga
5. Börja fixa med en ny design till bloggen

Så ser min fredag ut, vad ska ni hitta på? Fest eller hemmakväll? :)


Kladdkakemuffins med topping

Mmmmm ... mums filibaabba. Jag fick en snilleblixt idag - BAKA!! Brukar aldrig baka, men efter mycket prat om det med Amy och efter alla fina muffinsformar som fanns i butiken vi var i igår och efter en titt på Elins blogg där hon hade bakat så blev jag så sugen. Baka massa fina muffins, ja ni hör, fina. Att få pyssla med dom osv, haha jag har snöat in på att "pyssla". Fast jag kan inte riktigt sätta fingret på vad jag menar exakt, men mest hålla på med massa småsaker liksom. Iallafall, kladdkakemuffins med chokladglasyr och lite kärleksströssel blev det idag :) Rätt så fina faktiskt, för att va första gången iallafall. Haha! Men riktiga cupcakes sjunker väl inte ihop eller? Får se vad man ger sig in på nästa gång, hihi.


En mysig butik

Igår var jag och Amy inne i en butik som har legat här i Höganäs i sex år nu, utan att vi har vetat om den. Och Höganäs är inte stort, haha! Kvalitet & Fynd heter den, och är en mysig butik med massa småprylar, inredning, pyssel o massa massa mer. Unika och udda saker som man inte hittar överallt. Amy shoppade loss medans jag fick nöja mig med några gulliga chokladbitar som jag gav till Joel. Och sen fick vi en mini spettkaka också, i apelsinsmak. Eftersom jag aldrig hade ätit det innan så fick jag med mig den hem men, nje inget i min smak faktiskt. Men Joel gilla den :)


Black and White

Tre snygga svartvita bilder på Amy från i måndags!






Dagens makeup - Little too late

Här kommer dagens makeup också .. bättre sent än aldrig ;b (Dock inga ögonbilder, har inte hajjat grejen än.)

Det här har jag använt:
Foundation: Fit me, 250 sun beige - Maybelline
Concealer: Cover makeup trio - Färg
Puder: Transparent löspuder, fudge - Färg
Bryn: (ögonskugga) Kakao - Färg, + vatten
Shading: (ögonskugga) Honoung + nougat - Färg
Rouge: Aprikos + Granatäpple - Färg
Ögonskuggor: 120 warm & dark palette - Kosmetikan.se
Eyeliner: Colorful eyeliner, black - Isadora
Kajal: Eyeliner & shadow stick - ELF
Mascara: Hypnôse Doll eyes - Lancôme
Läppar: två från läppaletten från Färg


Min nya älskling!

Heej på er!
Har inte hunnit med o blogga alls. Igår köpte jag kameran jag ville ha och nu försöker jag lära mig den för fullt, haha det är minsann inte lätt. Det finns så mycket funktioner och finesser så det kommer nog ta ett tag innan man kan allt, (om man ens kommer bli fullärd nångång) men det ser jag fram emot :) Jag varken kan eller har photoshop utan det ända jag gör med bilderna är förstärker färgen lite i picasa 3. Men jag får väl skaffa mig photoshop senare .. hehe. Nu ser man ju vartenda por i ansiktet hahaha.
Men nu kommer det nog upp en del andra bilder, förutom smink, i bloggen med tror jag .. Om det blir några bra villsäga. Ska försöka fixa till bloggen med så den blir lite finare. Men, var sak har sin tid! Och nu är det nog sängens tid, Godnatt!

Jag köpte Canon EOS 600D med objektiv 18-55mm.


Sol, strålande sol!

Ååh, sommarkänslor idag! Man blir ju så glad av vädret :) Jag har suttit ute på balkongen med min man och njutit av solen. Det är riktigt varmt när det är vindstilla. Nu ska jag iväg till stan för att kolla på en kamera, förhoppningsvis är det den jag vill ha, och då blir den min idag! Glaaaad :D Vi hörs senare, PUSS!


Jennie sminkar - Smokey Amy

Tjooosan!
Idag har jag inte hunnit med så mycket mer än att träna och sminka och fotat! Men det har varit kul :) Amy fick agera modell och jag lekte fotograf :D Älskar att fotografera, måste köpa en systemkamera!! Och Amy berättade precis att hennes pojkvän ville ha samma som jag och att det är extrapris på den just nu ..... Någon som vill låna mig liiite pengar? ;)

Här kommer en bildbomb på snygge Amy!

























Dagens makeup - Yesterdays

Heej på er!
Denna helgen har varit en lugn o skön myshelg. I fredags blev det tvkväll med gottis och massa Skilda Världar-avsnitt, och igår var vi bjudna till Joels mormor o morfar på middag. (:
Idag lyser solen och jag är på topp, för idag är det ju min daansdag :D Wehu! Ni får gårdagens makeup idag, såhär såg jag ut! :)

Det här har jag använt:
Foundation: Fit me, 250 sun beige - Maybelline
Concealer: Cover makeup trio - Färg
Puder: Transparent löspuder, fudge - Färg
Bryn: (ögonskugga) Kakao - Färg, + vatten
Shading: (ögonskugga) Honoung + nougat - Färg
Rouge: Aprikos - Färg
Ögonskuggor: Bronze lösskugga - Färg & Amazonas eyedust - Make up store
Eyeliner: Cream eyeliner, black - ELF
Kajal: Eyeliner & shadow stick - ELF
Mascara: Lash Architect 4D, black - Loréal
Läppar: två från läppaletten från Färg


Dagens fråga - Elf produkterna

Såg att du har smink från e.l.f och tänkte bara fråga om du vet hur mkt frakten brukar ligga på och om det är bra kvalite på produkterna? :)

Har fått en del frågor angående ELF's produkter (www.eyeslipsface.se) så nu tänkte jag svara på dom.
Frakten ligger på ca 45 kr. vilket är helt klart värt det! Se bara till att ni beställer från eyeslipsface.se och inte .com !!

Elf har massa bra produkter och nästan alla kostar 15 kr/st. Penslar, lösögonfransar, läppstift, ögonskuggor, gloss osv. Sen har dom även en serie som heter studio, där priserna ligger på ca. 37 kr.
Jag gillar nästan allt jag har testat från Elf, förutom deras "tinted moisturiser" & "tone correcting concealer" . Men allt annat är superbra budget produkter :)

Anledningen till att de kan ha så billiga priser är för att du betalar bara för själva sminket. De lägger inga pengar på marknadsföring och har lätta enkla förpackningar på produkterna.

Tre av mina favoriter från elf;
cream eyeliner, 37 kr - en super bra vattenfast eyeliner i kletig konsistens som du lätt målar på med en liten snedskuren pensel som följer med, finns i flera olika färger.
eyeliner & shadow stick, 37 kr. - en kajalpenna med två ändar, en tjock och en tunn, finns i flera olika fäger.
blending eye brush, 15 kr. - uttoningspensel!


Och, sminket är inte testat på djur!


Dagens makeup - Lovely

Idag blev det min favorit vardags-makeup. Skuggad glob och vit kajal. Öppnar upp ögonen och passar till allt. Dessutom går det snabbt hehe. :) Nu ska jag iväg till stan & väla. Jobbsökandet fortsätter .. eventuellt blir det att börja plugga.
Om det blir utgång ikväll bygger jag upp denna mejken till en sotning :) Får se hur det blir. Ha en fin fredagskväll! Pusss

Det här har jag använt:
Foundation: Fit me, 250 sun beige - Maybelline
Concealer: Airbrush, 04 neutral fair - Clinique
Puder: Transparent löspuder, TL7 - Kryolan
Bryn: (ögonskugga) Kakao - Färg, & vatten
Shading: (ögonskugga) Honoung + nougat - Färg
Rouge: Vinteräpple - Färg
Ögonskuggor: Ametist + Honoung - Färg
Kajal: Inliner, 56 blonde - Isadora
Eyeliner: Colorful eyeliner, black - Isadora
Mascara: True natural volume, black - Lumene
Läppar: Star gloss, 19 - Beyu



Dagens makeup - For blue eyes

Heejhej :)
Jahap, bara för jag tyckte det var vår snart så kom snön tillbaka. :P Men den är väl borta lika snabbt, solen är ju framme nu.
Jag hittade mina blåa linser idag (som jag använde mycket innan) så jag passade på att använda oranget på ögonen. Kontrastfärger ni vet! Och som jag har sagt tidigare så behöver man inte gå på med så knallig orange som jag har utan man kan använda sig av bruna toner med inslag av oranget eller guldiga. Kan ju göra lite fler sminkningar till blåa ögon framöver om ni vill ? :)
Jag glömde fresten fylla i brynen när jag tagit dom första bilderna ;p

Det här har jag använt:
Foundation: Fit me, 250 sun beige - Maybelline
Concealer: Airbrush, 04 neutral fair - Clinique
Puder: Transparent löspuder, fudge - Färg
Bryn: (ögonskugga) Kakao - Färg
Shading: (ögonskugga) Honoung + nougat - Färg
Rouge: Blossom - Tikei
Ögonskuggor: Saffran + Mandarin - Färg
Kajal: Inliner, 56 blonde - Isadora
Eyeliner: (ögonskugga) Kaffe - Färg
Mascara: Hypnose Doll eyes - Lancôme





Dagens makeup - Red lips

Helloj vänner!
Idag gjorde jag nått ovanligt, röda läppar!! Har aaaaldrig röda läppar egentligen, känns inte alls som jag. Haha, men det är väl en vanesak som allt annat förståss. (: Vad tycks?

Det här har jag använt:
Foundation: Fit me, 250 sun beige - Maybelline
Concealer: Cover makeup trio - Färg
Puder: Fit me, 250 sun beige - Maybelline
Bryn: (ögonskugga) Kakao - Färg
Shading: (ögonskugga) Honoung + nougat - Färg
Rouge: Granatäpple - Färg
Ögonskuggor: Knäck + Kakao - Färg
Kajal: Inliner, 56 blonde - Isadora
Eyeliner: (ögonskugga) Kaffe - Färg
Mascara: Volume Effet Faux Cils - YSL
Läppar: Läppaletten från Färg



Dagens makeup - Copper eyeliner

Det blev en snabb och enkel makeup idag. En coppar-färgad eyeliner (med hjälp av en lös skimmerskugga + vatten) och grön kajal på vattenlinjen.

Det här har jag använt:
Foundation: Fit me, 250 sun beige - Maybelline
Puder: Transparent löspuder, fudge - Färg
Bryn: (ögonskugga) Kakao - Färg
Shading: (ögonskugga) Honoung + nougat - Färg
Rouge: Granatäpple - Färg
Eyeliner: Gloss puderskugga, Copper - Färg
Kajal: Kohl Pencil, 070 olive - Max factor
Mascara: Lash Architect 4D, black - Loréal
Läppar: läppalett från Färg



Gloss Puderskuggor

Här kommer tio supersnygga skimriga lösskuggor från Färg. Man kan använda dom själva för att bara få ett snyggt skimmer eller med High tech lighter under/eller blöta för ett skarpare resultat. Man kan även använda dom som eyeliner då dom kan blandas med antingen vatten eller med mixing liquid! (Se bilden längst ner)

Har använt en av dessa som eyeliner idag faktiskt. Det kommer upp bilder sen. Nu måste jag skynda mig till spanskan!!

HÄR hittar ni skuggorna för 139 kr/st.


höst upp från vänster: extra pearl, silver metallic
mitten: pear, silver blue, purple satin, gold
längst ner: pink satin, bronce, golden rose, copper


skuggorna i samma ordning, UTAN nån primer/HTL under!


samma ordning förutom att dom två högst upp har hamnat i mitten längst till höger nu. MED HTL under!


tre av skuggorna målade blöta.

Dagens makeup - Ö&B

Jaaha, så var det måndag igen. Veckorna springer iväg och snart är det våååår, och min földelsedag. 6 veckor kvar bara! Och då är det snart sommar efter det. Stressad man blir eller? Vart är mitt jobb? Och mina pengar? Hmm ..
Idag har jag testat min palett och mascara från Ö&B som jag köpte häromdan. Mascaran var ju kanske inget att hurra för men skuggorna blir faktiskt fina :)

Det här har jag använt:
Foundation: Fit me, 250 sun beige - Maybelline
Concealer: Perfect Concealer - Från veckorevyn (inge bra!)
Puder: Transparent löspuder, fudge - Färg
Bryn: (ögonskugga) Kakao - Färg
Shading: (ögonskugga) Honoung + nougat - Färg
Rouge: Aprikos + Saffran - Färg
Ögonskuggor: ACTIVE mini palett - Från Ö&B
Eyeliner: Colorful eyeliner, black - Isadora
Kajal: Eyeliner & shadow stick - ELF www.eyeslipsface.se
Mascara: ACTIVE - Från Ö&B
Läppar: Premium beauty lipstick, 14 - Lumene




Fem måsten i sminkväskan!


I mitt badrumsskåp

Att rengöra och återfukta sitt ansikte är a & o för en snygg makeup, och det allra viktigaste för ett fräscht utseende.
Jag är oftast fet i hyn och blir lätt "flottig", vilket gör att jag vill ha ansiktskrämer som sjunker in snabbt och inte känns så feta. Jag kan inte säga att jag har hittat produkter som jag är supernöjd med än så jag testar mig fortfarande fram. Kanske har ni testat några bra ansiktskrämer eller hela rengöringsserier för fet hy?

Just nu står dessa produkterna i mitt badrumsskåp:

1. Rengöring: Daily Energizer Cleansing Gel - CLARINS 160 kr.
2. Ansiktsvatten: Tonique éclat - LANCÔME 280 kr.
3. Serum: Génifique Youth Activator - LANCÔME 630 kr.
4. Ansiktskräm dag/natt: Arctic Aqua Balancing Moisturiser - Lumene 120 kr.
5. Ögonkräm: Hydra Zen Neurocalm Yeux - LANCÔME 490 kr.
+ en ansikts scrub från Lumene som jag använder 1-2 gånger i veckan.

Génifique Youth Activator

Jag testar just nu Lancômes Génifique Youth Activator, ett serum som enligt beskrivning ska: Génifique Youth Activator ger huden lyster, gör huden slätare, ger omedelbart mindre synliga smålinjer och mindre synliga porer. Hudtonen blir jämnade och hudens kvalitet förbättras synligt.

Än så länge kan jag inte säga att jag har märkt någon skillnad alls faktiskt. Jag kanske har fel hudtyp för denna produkt, eller fel ålder.  Är det någon av er som har testat eller använder sig av denna? Skriv gärna er ålder, hudtyp och om du tycker den håller vad den lovar.

Pris: 685 kr/ 30 ml.


Gårdagens makeup

Det blev lite stressigt igår så här kommer gårdagens smink med produktlista :) Jag körde på gult och lila som e kontrastfärger och framhäver varandra väldigt snyggt!

Det här har jag använt:
Foundation: Fit me, 250 sun beige - Maybelline
Concealer: Airbrush, 04 neutral fair - Clinique
Puder: Transparent löspuder, vanilla - Färg
Bryn: Eye wear pen, chocolate - Laura Key
Shading: (ögonskugga) Honoung + nougat - Färg
Rouge: Aprikos & Persika - Färg
Ögonskuggor: 120 warm & dark palette - Kosmetikan.se
Kajal: Liquid effect pencil, black fire - Isadora
Eyeliner: Colorful eyeliner, black - Isadora
Mascara: Hypnose Doll eyes - Lancôme
Läppar: kataastroooooof !! såg jag nu :P



Ögonskuggor från Ö&B

Igår åkte jag & Joel med Bitte till Ö&B i Ängelholm och vet ni vad? Där fynda jag smink! Haha, det kan man inte tro va?
Jag älskar små saker som är i miniatyr liksom, kan köpa sakerna bara för dom e söta helt enkelt. Så hittade jag denna uuurgulliga ögonskuggspalett + mascara i ett paket för 30 kr. Har inte hunnit testa dom än men har swatchat skuggorna på handen med high tech lighter under! Och då är dom riktigt fina tycker jag :) Vad tycker ni? Äger man bara en HTL så kan man köpa vilka billiga skuggor som helst!





Dagens makeup - mobilbilder

Hejsan!
Har inte alls haft lust och tid att blogga idag faktiskt. Nu har jag precis kommit hem till en kompis och ska festa! :) Såhär ser jag ut, guult och lila ögonmake. Supersnyggt enligt mig! Hoppas ni har en underbar fredagskväll!

image description


Budget-lack

Idag lackade jag naglarna med ett vårigt lack från ELF. Väldigt rinnigt i konsistensen, blir nästan lite ojämt på nageln men det täckte bra och blev fint efter tre lager. Men sen så kostar dom ju bara 15 kr. Så man får produkt efter pengarna om man säger så. Tycker man om att lacka om naglarna i olika färger var och varannan dag så är detta ett kap!


Tre lager målat med färgen Mango Madness. HÄR kan ni köpa lacket för 15 kr!


1 Mars

Hej!
Hur mår ni idag? Har fått massa fina kommentarer om bloggen (dock inte här i bloggen :p) och det värmer verkligen ska ni veta :) Men ställ gärna era frågor om smink här. Lättare så!
Har fått några frågor om vad som passar bäst till just deras ögonfärg och det har jag skrivit ett inlägg om tidigare. HÄR kan ni läsa inlägget om kontrastfärger.

Nu ska jag göra ve mig och sedan iväg. Får se om jag hinner slänga upp dagens makeup sen.
Ha en bra dag! :)


RSS 2.0