Kontrastfärger

Tänkte berätta lite för er om kontrastfärger och hur man kan använda dom. Kontrastfärger framhäver varandra när dom ligger brevid varandra, men om man lägger dom på varandra så dämpas färgen istället = neutralisering.

Ögonfärg - Kontrastfärg
Blåa - Orange
Gröna - Röd
Gulbruna - Lila
Rödbruna - Grön
Svartbruna - Vit/ljusa färger



Självklart finns det olika nyanser på alla ögonfärger och vissa har inslag av fler färger. Som tex. gröna ögon med gult i är supersnyggt till en lila ögonmake eller röda läppar. Om man har flerfärgade ögon är det bara att välja vilken färg du vill framhäva och utgå från kontrastfärgen till den. Och för er med blåa ögon, ni behöver inte använda en knallorange skugga utan tex. en brun skugga som drar mot det oranga hållet, som guld.

Även med kläder kan man tänka på detta. Klär du dig helt i svart kan du leka med sminket och göra vad som helst. Men klär du dig helst i färg så matcha det med ditt smink. Blått med oranget, grönt med rött & gult med lila.

Neutralisering = Dämpa/dölja
Vi tar en röd finne tex. där blir neutraliseringsfärgen grön. Eftersom det är kontrastfärgen till rött. Låter kanske lite rörigt men det är det inte egentligen. För att dölja blåaktiga påsar under ögonen neutraliserar du med oranget. Lila-aktiga ringar neutraliseras med gult.


denna cover makeup trion kommer från www.makeupfabriken.se och kostar 265 kr.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0